Gå til indhold

Rejse og ophold

På disse sider kan du finde information om, hvad ambassaden kan og ikke kan hjælpe med, samt praktiske oplysninger inden du rejser til Burkina Faso.

Du kan altid henvende dig til ambassaden, hvis du er på en rejse og har brug for hjælp. Er ambassaden lukket, er Udenrigsministeriets globale vagtcenter bemandet døgnet rundt - året rundt. 

Her kan du finde information om, hvad ambassaden kan og ikke kan hjælpe med, og nogle praktiske information før og under din rejse til Burkina Faso.

Udover at varetage danske interesser i Burkina Faso har ambassaden ansvar for følgende lande:

før rejsen

Rejsevejledning

Vores rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark. Du bør orientere dig i rejsevejledningen for Burkina Faso før, du rejser, grundet den særlige sikkerhedsrisiko i landet. 

Husk: din rejse, din beslutning. Rejsevejledningerne er vejledende. Det er altid din egen beslutning og dit ansvar, hvor du vælger at rejse hen.

Vi ved, at rejse- og forsikringsselskaber henviser til vores rejsevejledninger i forbindelse med afbestilling eller ændring af en rejse til et land. Det er selskabernes egen afgørelse, hvordan de anvender vores rejsevejledninger.

Du kan abonnere på vores rejsevejledning. Klik på ”Abonner” i toppen af rejsevejledningen. Vi sender dig en e-mail, hvis vi ændrer vigtige oplysninger i vejledningen.

Rejseklar og Danskerlisten

Du bør downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten. Danskerlisten giver os mulighed for at kontakte dig eller sende dig vigtig information, hvis der sker en større udvikling i det land, hvor du er tilmeldt Danskerlisten.

Rejseforsikring

Du bør ikke rejse til Burkina Faso uden en rejseforsikring. Du kan læse mere om rejseforsikringer her.

Vaccination

For at kunne rejse til Burkina Faso skal du være vaccineret mod gul feber. Kravet gælder for alle rejsende over 9 måneder. Du kan læse mere om, hvilke vacciner der er påkrævet og anbefalet på Statens Serum Instituts hjemmeside.

Visum

For at kunne rejse til Burkina Faso skal du have et visum. 

Du kan ansøge om visum på den burkinske ambassade i København:

Svanemøllevej 20
2100 København Ø
Tlf.: 39 18 40 22

UNDER REJSEN

Den konsulære afdeling

Ambassadens konsulære afdeling tager sig blandt andet af ansøgninger om danske pas og visum til Danmark. Du kan læse mere om udstedelse af danske pas her. Afdelingen kan også kontaktes i tilfælde af dødsfald, sygdom, ulykker, tyveri og fængslinger under opholdet i Burkina Faso.

Den konsulære afdeling har åbent for fysisk fremmøde mandag, onsdag og fredag fra kl. 09:00 til kl 11:00. Du kan kontakte vores konsulære afdeling på telefon +226 25 32 85 40 mandag til fredag mellem kl. 09:00 og kl. 12:30. 

Spørgsmål om rejse og visum til Danmark kan du finde på ”Ny i Danmark”, den officielle portal for udlændinge, der ønsker at besøge, bo eller arbejde i Danmark. Du kan også kontakte ambassadens visumafdeling på telefon +226 25 32 85 40 mandag, onsdag og fredag mellem kl. 9:00 og kl. 11:00.

Hvis du ikke finder, hvad du søger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Hvis uheldet er ude

Skulle du være ude for en ulykke under dit ophold i Burkina Faso, eller har du i øvrigt brug for ambassadens hjælp, kan du her læse, hvad vi kan gøre for dig.

Får du brug for hjælp fra den danske ambassade, skal du være opmærksom på, at vi kræver betaling for vores service. Yderligere oplysninger, herunder prisliste, fremgår af Udenrigsministeriets hjemmeside.

På den danske ambassade kan du få hjælp til:

 • Overførsel af penge til hjemrejse (se nedenfor).
 • Udstedelse af et nyt dansk pas.
 • Kontakt til advokat, hvis du bliver anholdt.
 • Kontakt til pårørende i Danmark.
 • Kontakt til forsikringsselskab ved ulykke, sygdom eller død.
 • Oplysning om risikoområder på din vej.

Men ambassaden kan ikke:

 • Låne penge ud eller lave bankforretninger.
 • Udbetale bistandshjælp eller pension. 
 • Få dig løsladt fra et fængsel eller betale en advokat.
 • Betale hospital eller læge.
 • Skaffe dig arbejde eller arbejdstilladelse.

Pengeoverførsler

Husk at medbringe adresse og telefonnummer på din bank og telefonnummeret på kreditkortdøgnvagt.
 
Mister du dine penge og/eller hævekort, kan du ringe til din bank i Danmark og aftale med dem, hvordan du laver en ekspresoverførsel.
 
Kan dette ikke lade sig gøre, eller er det udenfor en dansk banks åbningstid, findes der også andre muligheder, for eksempel har ambassaden kendskab til følgende alternativ:
 
Western Union Money Transfer® service. I Danmark er blandt andet posthuse, kiosker og andre private butikker agenter for Western Union. Oplysning om nærmeste Western Union agent i Danmark kan findes her, eller ved henvendelse til:

Money Transfer Nordic A.B.
Telefon: 80 20 00 40
Man-fre. 08.00-20.00, lør. 08.00-17.00 søn. 10.00-16.00

eller

Post Danmarks postkontorer
Tlf: 80 20 03 03
Man-fre. 09.00-18.15, lør. 09.00 14.15
 
Ambassaden kan også i de fleste tilfælde hjælpe med en pengeoverførsel, men kun til brug for hjemrejse, og kun, hvis der er nogen i Danmark, som vil lægge ud for dig. Det kan være din familie, venner, din bank eller din arbejdsgiver, som sørger for at indbetale det beløb, du har brug for, til Udenrigsministeriet i København.

Når ambassaden har sikkerhed for beløbet, får du pengene udbetalt i CFA francs. Denne service er gebyrbelagt. Yderligere oplysninger, herunder prisliste, fremgår af Udenrigsministeriets hjemmeside

Pas

Mister du dit danske pas, kan ambassaden hjælpe dig med at få et nyt. Pas produceres kun af Rigspolitiet i Danmark, og ekspeditionstiden er cirka fire uger. På ambassaden kan du få udstedt et midlertidigt pas, som du kan bruge til hjemrejsen.
Du kan samtidig ansøge om et nyt pas, som kan afhentes efter hjemkomsten til Danmark, eller du kan vente med at ansøge om dit nye pas til, du kommer hjem.
 
Hvis du har fået stjålet dit pas, er det vigtigt, at du med det samme anmelder tyveriet til det lokale politi, og du skal insistere på at få en kvittering for din anmeldelse – ambassaden og dit forsikringsselskab skal bruge den.

Du kan læse mere om pas-ansøgning her.

Læger og klinikker

Hvis du under dit ophold i Burkina Faso har brug for en læge, har ambassaden kendskab til følgende læger og klinikker i Ouagadougou:

 • Centre Medical International, tlf. 25 30 66 07/70 20 00 00
 • Clinique Les Flamboyants, tlf. 25 30 76 00
 • Clinique Les Gênets, tlf. 25 37 43 80
 • Clinique Notre Dame de la Paix, tlf. 25 35 61 53
 • Clinique Philadelphie, tlf. 25 33 28 71
 • Hôpital Yalgado Ouedraogo, tlf. 25 31 18 48/56/57