Spring til indhold

Hvem er vi

Velkomsthilsen fra ambassadøren

Velkommen til den danske ambassade i Burkina Faso og til vores hjemmeside.

I Danmark er Burkina Faso nok ikke så alment kendt som mange andre afrikanske lande, men mange danskere har alligevel fået et ganske nært forhold til landet – som turister, bistandsarbejdere, repræsentanter for den private sektor, faddere eller adoptivforældre. Vi vil gerne her på denne hjemmeside fortælle lidt om Burkina Faso og om ambassadens opgaver i Burkina Faso.

Ambassaden varetager danske interesser i Burkina Faso, og forvalter samarbejdet mellem Danmark og Burkina Faso. Samarbejdet omfatter en betydelig udviklingsbistand, men også et politisk samarbejde om de udfordringer, som begge lande står overfor i Vestafrika og globalt, herunder ikke mindst udfordringer vedrørende sikkerhed og migration. Ambassaden er også med til at formidle kontakter mellem danske og burkinske firmaer og organisationer, som ønsker at udvikle tættere forbindelser.

Ambassaden hjælper danske og andre nordiske statsborgere, der er kommet i nød, eller af anden grund har behov for ambassadens hjælp – for eksempel i forbindelse med udstedelse af midlertidige pas, og med assistance ved adoption af børn fra Burkina Faso. Ambassaden har en konsulær tjeneste, der behandler ansøgninger om visum og opholdstilladelser fra borgere med fast ophold i Burkina Faso, som ønsker at besøge Danmark, Island, Norge, Sverige og Slovenien.

Ambassaden varetager desuden danske relationer til Benin, Niger og Tchad.

Hvis du vil vide mere om Burkina Faso fører det nedenstående link til en beskrivelse af den økonomiske, inden- og udenrigspolitiske situation:

Vil du høre mere om ambassadens arbejde, er du meget velkommen til at kontakte os.  

Ulla Næsby Tawiah
Ambassadør 

Kontakt

Ulla Næsby Tawiah

E-mail: ouaamb@um.dk