Spring til indhold

Hvem er vi

Velkomsthilsen fra ambassadøren

Velkommen til den danske ambassade i Burkina Faso og til vores hjemmeside.
Jeg har været Danmarks ambassadør til Burkina Faso siden september 2019 og sammen med mine kollegaer på ambassaden varetager jeg de danske interesser i Burkina Faso. Her på hjemmesiden vil vi fortælle lidt om Burkina Faso og om de forskellige opgaver, som ambassaden arbejder med.


Siden åbningen i 1994 har ambassaden forvaltet samarbejdet mellem vores to lande. Samarbejdet omfatter en betydelig udviklingsbistand, blandt andet inden for vand- og landbrugssektorerne, men også et politisk samarbejde om de udfordringer, som begge lande står overfor i Vestafrika og globalt, herunder ikke mindst udfordringer vedrørende sikkerhed og migration. Ambassaden er også med til at formidle kontakter mellem danske og burkinske firmaer og organisationer, som ønsker at udvikle tættere forbindelser. Desuden varetager ambassaden danske relationer til Benin, Niger og Tchad. 

På ambassaden hjælper vi også danske og andre nordiske statsborgere, der er kommet i nød, eller af anden grund har behov for ambassadens hjælp – for eksempel i forbindelse med udstedelse af midlertidige pas, og med assistance ved adoption af børn fra Burkina Faso. Ambassaden har en konsulær tjeneste, der behandler ansøgninger om visum og opholdstilladelser fra borgere med fast ophold i Burkina Faso, som ønsker at besøge Danmark, Island, Norge, Sverige og Slovenien.


Hvis du vil følge med i ambassadens aktiviteter, er du meget velkommen til at følge os på Facebook og Twitter. Du er også altid velkommen til at kontakt os.


Steen Sonne Andersen
Ambassadør

Kontakt

Steen Sonne Andersen

E-mail: ouaamb@um.dk