Gå til indhold

Coronavirus/COVID-19 Benin, Niger og Tchad

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Benin, Niger og Tchad.
Senest opdateret 05.10.2021 kl. 11:55

Benin

Indrejse: Der er krav om at få foretaget en PCR-test for alle rejsende ved ankomst til lufthavnen i Cotonou. Der er et gebyr for testen på 50.000 FCFA. Testen er gratis for børn under 5 år. Før afrejse skal du betale for testen og registrere dig online hos myndighederne. Ved ankomst til lufthavnen foretages testen, og du skal i selvisolation frem til, du modtager testresultatet, hvilket typisk er mellem 24 og 48 timer.

Transitrejsende skal også lade sig teste og forblive i landet frem til, resultatet foreligger. 

Udrejse: Der er krav om fremvisning af negativ PCR-test ved afrejse. Testen skal være taget maks. 72 timer før afrejse. 

Danmark har ikke en rejsevejledning for Benin. Du kan evt. læse mere om ind- og udrejse af Benin i Frankrigs rejsevejledning for landet (på fransk).

Niger

Indrejse: Der er krav om fremvisning af en negativ PCR-test, der ikke er mere end 72 timer gammel ved afrejse. Ved ankomsten i lufthavnen er der krav om at få foretaget en antigen/kvik-test. Testen koster 30 euro. Der er ingen undtagelser for vaccinerede eller tidligere smittede.

Udrejse: Der er krav om fremvisning af negativ PCR-test ved afrejse. Testen skal være taget maks. 72 timer før afrejse. Ved afrejse kan der være krav om at få foretaget en antigen/kvik-test. Testen koster 30 euro. Der er ingen undtagelser for vaccinerede eller tidligere smittede.

Danmark har ikke en rejsevejledning for Niger. Du kan evt. læse mere om ind- og udrejse af Niger hos den franske ambassade (på fransk).

Tchad

Indrejse: Der er krav om fremvisning af en negativ PCR-test, der maks. er 72 timer gammel med ankomst til Tchad. Der er ingen undtagelser for vaccinerede eller tidligere smittede.

Udrejse: Der er krav om fremvisning af en negativ PCR-test, der maks. er 72 timer gammel ved afrejse. Der er ingen undtagelser for vaccinerede eller tidligere smittede.

Danmark har ikke en rejsevejledning for Tchad. Du kan evt. læse mere om ind- og udrejse af Tchad i Frankrigs rejsevejledning for landet (på fransk)

Indrejse i Danmark

På coronasmitte.dk kan du læse om krav ved indrejse i Danmark. 

Udenrigsministeriet kan ikke besvare spørgsmål om indrejse eller transit i Danmark. Sådanne spørgsmål skal stilles til Politiet. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Udenrigsministeriet kan ikke svare på sundhedsfaglige spørgsmål om coronavirus/COVID-19, vaccination eller test. Sådanne spørgsmål skal stilles til den myndighedsfælles hotline. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden i Ouagadougou inden for almindelige åbningstider, kl. 09.00–15.00.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i dit rejse- eller opholdsland, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

HENT APP'EN REJSEKLAR

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.