Spring til indhold

Danskerlisten

Udenrigsministeriet har en danskerliste, hvor danskere kan registrere sig, uanset hvor og hvor længe de befinder sig i udlandet.

Formålet med Udenrigsministeriets danskerlister er hurtigt at kunne komme i kontakt med danskere i tilfælde af en krisesituation i det pågældende land. Skal der ydes bistand til danskere i nød, er det en stor hjælp, hvis ministeriet via listen nemt kan danne sig et overblik over antallet af danskere i det berørte området.

Det er helt frivilligt, om man ønsker at registrere sig, og det er op til den enkelte borger at bedømme i forhold til opholdets længde og landets karakter. I lande, hvor der er særlig risiko for civile uroligheder, terror, naturkatastrofer eller lignende, anbefaler ministeriet, at man altid registrerer sig – også i forbindelse med kortere ophold.

Den Danske ambassade i Burkina Faso opfordrer danskere til at registrere sig under enhver form for ophold i Benin, Burkina Faso, Chad og Niger.

Du kommer på Udenrigsministeriets danskerliste ved at hente den gratis app “UM rejseklar” i app store eller google play. Du skal herefter oplyse dit navn, telefonnummer, e-mail, rejsens varighed og land i fanebladet “Danskerlisten” for at blive tilmeldt. Du kan tilmelde dig både før og under rejsen.

Hent UM rejseklar til iPhone her: https://itunes.apple.com/th/app/id1028385835

Hent UM rejseklar til Android her: https://play.google.com/store/apps/details?id=dk.um.danesabroad

App’en “UM rejseklar” giver dig også hurtig adgang til rejsevejledninger med information om bl.a. sikkerhed i lande over hele verden; samt kontaktoplysninger til Danmarks ambassader og konsulater i udlandet, hvis du får brug for hjælp. Hvis du allerede har app’en installeret, så skal du opdatere til den seneste version.

Hvis du har spørgsmål omkring appen eller Danskerlisten kan du kontakte Udenrigsministeriets Borgerservice på bbb@um.dk.