Spring til indhold

Information om coronavirus/COVID-19 i Tchad

Her på siden kan du finde information til danske rejsende og fastboende i Tchad i forbindelse med udbruddet af coronavirus/COVID-19

Senest opdateret 28.08.2020


LOKALE RESTRIKTIONER

Der gælder udgangsforbud mellem kl. 23 og 05 i N’Djamena og regionerne Logone Occidental, Logone Oriental, Mayo Kebbi Ouest, Mayo Kebbi Est, Guera og Kanem
Restauranter, skoler og butikker er åbne, men det er obligatorisk at bære ansigtsmaske på offentlige steder. Det kan være forbundet med straf ikke at bære ansigtsmaske.
Lufthavnen er åben for kommercielle flyvninger, men der kræves, at der kan fremvises en negativ COVID-19 test, der ikke er mere end 7 dage gammel. Ved ankomst må det forventes, at rejsende vil skulle igennem yderligere sundhedsmæssige tjek og evt. foranstaltninger inkl. evt. krav om karantæne. 

Det anbefales, at holde sig opdateret om udviklingen og tiltag hos de lokale myndigheder og nyhedsmedier. 


INFORMATION OM COVID-19 OG TILTAG MOD VIRUSSEN I TCHAD

Der er senest oplyst at være 959 tilfælde af COVID-19 smittede i Tchad, og der har været 76 dødsfald.

Danskere bosat eller på rejse i Tchad opfordres til at følge de lokale myndigheders information via nyhedsmedierne og informationskanaler.

Tchad har oprettet en hjemmeside for udviklingen og tiltag mod COVID-19. (http://www.covid19-tchad.org/).
 
RETUR TIL DANMARK

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for ikke danske statsborgere rejsende til Danmark at boarde fly fra udlandet.

Hvis du har lovligt ophold og bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe med at udfærdige et certifikat der viser dette (certificate to board).

Har du en udenlandske partnere/ægtefæller, så skal du tjekke politiets hjemmeside (www.politi.dk/coronavirus-i-danmark), hvor du kan læse mere om de ”anerkendelsesværdige formål” som din partner/ægtefælle skal oppebære for at indrejse i Danmark. Er du i tvivl, anbefales det, at du ringer til politiets hotline og hører, hvordan jeres situation vil blive betragtet.

ER DU STRANDET I TCHAD
I forbindelse med COVID-19 er der oprettet en Facebookgruppe for danskere strandet i udlandet, til at koordinere de mange frivillige indsatser i den forbindelse. Følg med her og følg også ambassaden på Facebook.

Såfremt du får problemer på grund af udløb af visa og /eller opholdstilladelse kan ambassaden evt. bistå.

Ambassaden anbefaler endvidere, at du følger med i landets sikkerhedsmæssige udviklingen via den franske rejsevejledning for Tchad.
 
NEM ADGANG OG VIGTIG INFORMATION
 
DANSKERLISTEN: Ambassaden opfordrer alle danskere i Tchad til at registrere sig på Danskerlisten og hente udenrigsministeriets app Rejseklar. Danskerlisten giver Udenrigsministeriet mulighed for at kontakte dig eller sende dig vigtige
informationer om, hvordan du bør forholde dig. Du tilmelder dig Danskerlisten her
 
NEM-ID: Grundet udbruddet af COVID-19 kan der opstå vanskeligheder med forsendelse af post fra Danmark til udlandet. Dette gælder også forsendelse af Nem-ID.
Digitaliseringsstyrelsen anbefaler, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon. Mere information kan findes på følgende link.


Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen www.coronasmitte.dk
 
KONTAKT AMBASSADEN OUAGADOUGOU
Har du spørgsmål i forbindelse med coronavirus/COVID-19, kan du tage kontakt til ambassaden på telefonnummer: + 226 25 32 85 40.

Herudover kan der også uden for ambassadens åbningstider tages kontakt til Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter på: +45 33 92 11 12.