Spring til indhold

Information om coronavirus/COVID-19 i Tchad

Her på siden kan du finde information til danske rejsende og fastboende i Tchad i forbindelse med udbruddet af coronavirus/COVID-19

LOKALE RESTREKTIONER

Tchad har genåbnet restauranter, butikker og til en vis grad offentlig transport – dog under forudsætning af, at passagerer bærer masker (https://www.journaldutchad.com/tchad-les-marches-restaurants-et-magasins-ont-rouvert-ce-jour/)

 

Regeringen har forlænget udgangsforbuddet med to uger, frem til den 30. april 2020, i de fem regioner N’Djamena, Logone Oriental, Logone Occidental, Mayo Kebbi East og West.

Regeringen har den 14. april 2020 fjernet pålægget om at bære maske pga. den store mangel på masker

(https://www.presidence.td/fr-compres-4199-COMMUNIQUE_DU_GOUVERNEMENT.html).

 

 

Det er pr. den 14. april 2020 obligatorisk at bære maske, og det er understreget, at der er mulighed for hårde straffe for alle der ikke efterkommer reglerne -

https://td.ambafrance.org/Covid-19-port-du-masque-obligatoire-a-compter-du-14-avril.

 

 

Der er etableret udgangsforbud i 5 provinser inkl. hovedstaden Ndjamena fra 2. april 2020. Udgangsforbuddet gælder foreløbigt 14 dage frem. https://www.journaldutchad.com/tchad-covid-19-cinq-provinces-sous-couvre-feu/  

 

 

Myndighederne har besluttet at forlænge lukningen af lufthavne, det gælder både fragtfly og udenlandske passagerfly indtil den 10. april 2020  (https://www.journaldutchad.com/covid-19-la-fermeture-des-aeroports-prolongee-au-tchad/)

 

 

Lukning af Tchads lufthavne for alle flyselskaber med undtagelse af fragtfly i to uger fra torsdag 19.3.2020 grænsen mod Cameroun er lukket.

 

INFORMATION OM COVID-9 OG TILTAG MOD VIRUSSEN I TCHAD

Der er oplyst at være 837 registrerede tilfælde af COVID-19 smittede i Tchad og at der har været 69 dødsfald grundet virussen.

 

 

RETUR TIL DANMARK

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for ikke danske statsborgere rejsende til Danmark at boarde fly fra udlandet.

Hvis du har lovligt ophold og bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe med at udfærdige et certifikat der viser dette (certificate to board)

Har du en udenlandske partnere/ægtefæller, så skal du tjekke politiets hjemmeside angående coronasmitte. Der kan du læse om det ”anerkendelsesværdige formål” din partner/ægtefælle skal oppebære for at indrejse i Danmark. Er du i tvivl, anbefales det, at du ringer til politiets hotline og hører, hvordan jeres situation vil blive betragtet.ER DU STRANDET I TCHAD

I forbindelse med COVID-19 er der oprettet en Facebookgruppe for danskere strandet i udlandet, til at koordinere de mange frivillige indsatser i den forbindelse. Følg med her og følg også ambassaden på Facebook.

Såfremt du får problemer på grund af udløb af visa og /eller opholdstilladelse kan ambassaden evt. bistå.

Ambassaden anbefaler endvidere, at du følger med i landets sikkerhedsmæssige udviklingen via den
franske rejsevejledning for Tchad.

 

NEM ADGANG OG VIGTIG INFORMATION

 

DANSKERLISTEN: Ambassaden opfordrer alle danskere i Tchad til at registrere sig på Danskerlisten og hente udenrigsministeriets app Rejseklar

 

Danskerlisten giver Udenrigsministeriet mulighed for at kontakte dig eller sende dig vigtige

informationer om, hvordan du bør forholde dig. Du tilmelder dig Danskerlisten her

 

NEM-ID: Grundet udbruddet af COVID-19 kan der opstå vanskeligheder med forsendelse af post fra Danmark til udlandet. Dette gælder også forsendelse af Nem-ID.

Digitaliseringsstyrelsen anbefaler, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon. Mere information kan findes på følgende link.

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen www.coronasmitte.dk

 

KONTAKT AMBASSADEN OUAGADOUGOU

Har du spørgsmål i forbindelse med coronavirus/COVID-19, kan du tage kontakt til ambassaden på telefonnummer: + 226 25 32 85 40.

Ambassaden åbningstider er pt 09:00-15:00, men der kan ekstraordinært grundet COVID-19 ringes uden for åbningstiden til konsul Eva Hillbom Guizani på telefon +226 76 69 06 05.

Herudover kan der også uden for ambassadens åbningstider tages kontakt til Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter på: +45 33 92 11 12.