Spring til indhold

Information om coronavirus/COVID-19 i Niger

Her på siden kan du finde information til danske rejsende og fastboende i Niger i forbindelse med udbruddet af coronavirus/COVID-19

Senest opdateret 28.08.2020


LOKALE RESTRIKTIONER
Niger har erklæret national undtagelsestilstand som følge af COVID-19. Perioden for undtagelsestilstanden er forlænget med tre måneder fra den 12. juli 2020. Det er ikke udgangsforbud i Niger. Restauranter, skoler og butikker er åbne, men det er obligatorisk at bære ansigtsmaske på offentlige steder.
Landegrænserne er fortsat lukket undtagen for varer og personer med særlig tilladelse.

Lufthavnen er åben for kommercielle flyvninger, men for både ankomst og afrejse kræves at der kan fremvises en negativ COVID-19 test, der ikke er mere end 72 timer gammel. Ved ankomst må det forventes, at rejsende vil skulle igennem yderligere sundhedsmæssige tjek og evt. foranstaltninger inkl. evt. krav om karantæne.

Det anbefales, at holde sig opdateret om udviklingen og tiltag hos de lokale myndigheder og nyhedsmedier.


INFORMATION OM COVID-19 OG TILTAG MOD VIRUSSEN I NIGER
Der er senest oplyst at være 1.167 tilfælde af COVID-19 smittede i Niger, og der har været 69 dødsfald.
Danskere bosat eller på rejse i Niger opfordres til at følge de lokale myndigheders information via nyhedsmedierne og informationskanaler:
Nigers myndigheder har oprettet en hjemmeside for udviklingen og tiltag mod COVID-19. (http://coronavirus-niger.com/).
 
RETUR TIL DANMARK

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for ikke danske statsborgere rejsende til Danmark at boarde fly fra udlandet.
Hvis du har lovligt ophold og bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe med at udfærdige et certifikat der viser dette (certificate to board).

Har du en udenlandske partnere/ægtefæller, så skal du tjekke politiets hjemmeside (www.politi.dk/coronavirus-i-danmark), hvor du kan læse mere om de ”anerkendelsesværdige formål” som din partner/ægtefælle skal oppebære for at indrejse i Danmark. Er du i tvivl, anbefales det, at du ringer til politiets hotline og hører, hvordan jeres situation vil blive betragtet.

ER DU STRANDET I NIGER
I forbindelse med COVID-19 er der oprettet en Facebookgruppe for danskere strandet i udlandet, til at koordinere de mange frivillige indsatser i den forbindelse. Følg med her og følg også ambassaden på Facebook.

Såfremt du får problemer på grund af udløb af visa og /eller opholdstilladelse kan ambassaden evt. bistå.

Ambassaden anbefaler endvidere, at du følger med i landets sikkerhedsmæssige udviklingen via Udenrigsministeriets rejsevejledning for Niger.


NEM ADGANG OG VIGTIG INFORMATION
DANSKERLISTEN: Ambassaden opfordrer alle danskere i Niger til at registrere sig på Danskerlisten og hente udenrigsministeriets app Rejseklar.
Danskerlisten giver Udenrigsministeriet mulighed for at kontakte dig eller sende dig vigtige informationer om, hvordan du bør forholde dig. Du tilmelder dig Danskerlisten her


NEM-ID: Grundet udbruddet af COVID-19 kan der opstå vanskeligheder med forsendelse af post fra Danmark til udlandet. Dette gælder også forsendelse af Nem-ID.
Digitaliseringsstyrelsen anbefaler, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon. Mere information kan findes på følgende link.


LINK TIL DANSK INFORMATION OM COVID-19: På Udenrigsministeriets hjemmeside finder du svar på de fleste spørgsmål under: Spørgsmål og svar til rejsende og danske fastboende i udlandet om coronavirus/COVCID-19
Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen www.coronasmitte.dk


KONTAKT AMBASSADEN OUAGADOUGOU
Har du spørgsmål i forbindelse med coronavirus/COVID-19, kan du tage kontakt til ambassaden på telefonnummer: + 226 25 32 85 40.


Herudover kan der også uden for ambassadens åbningstider tages kontakt til Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter på: +45 33 92 11 12.