Spring til indhold

Information om coronavirus/COVID-19 i Niger

Her på siden kan du finde information til danske rejsende og fastboende i Niger i forbindelse med udbruddet af coronavirus/COVID-19

Senest opdateret 25.05.2020 11:55

LOKALE RESTREKTIONER

Regeringen har meddelt at skoler åbner i 45 dage fra 1. juni 2010. http://www.lesahel.org/index.php/2020/05/19/education-les-ecoles-rouvriront-le-1er-juin-pour-45-jours-sous-conditions-selon-le-ministre-yahouza-sadissou/

Regeringen har den 8. maj 2020 besluttet at åbne domstolene fra den 11. maj 2020

Det gældende udgangsforbud er ændret til at være i tidsrummet 21:00-05:00.

Parlamentet har den 11. april 2020 nedtaget en ny lov, der udvider undtagelsestilstanden til hele Nigers territorie for at give regeringen videre beføjelser til at håndtere COVID-19. Perioden for undtagelsestilstanden er forlænget med tre måneder frem til den 11. juli 2020. http://www.lesahel.org/index.php/2020/04/14/assemblee-nationale-covid-19-les-parlementaires-adoptent-la-loi-portant-prorogation-de-letat-durgence-au-niger/

Hovedstaden Niamey vil være lukket - og der er karantæneisolation af alle personer i byen 2 uger fra 29. marts 2020.

Niger lukkede for ind og ud flyvning fra de internationale lufthavne Niamey og Zinder fra midnat 19. marts 2020 og to uger frem, med undtagelse af indenrigsfly, fragtfly, læge- og militærfly.  Endvidere er busstationer lukket og offentlig transport via land stoppet for en uge (http://www.anp.ne/?q=article/apres-son-premier-cas-confirme-de-coronavirus-le-niger-prend-des-nouvelles-mesures).

Der er virus kontrol ved alle indgange til landet - i lufthavn, på banegårde og på jorden ved landegrænserne. 

Landegrænserne omkring Niger er ligeledes lukket fra midnat 19. marts 2020, undtaget godstransport.

INFORMATION OM COVID-9 OG TILTAG MOD VIRUSSEN I NIGER

Der er senest oplyst at være 973 tilfælde af COVID-19 smittede i Niger og der har været 75 dødsfald. 

Der er identificeret COVID19 tilfælde i følgende byer: Niamey, Zinder, Maradi, Dosso, Tahoua og Tillabéri.

Der tilbydes gratis behandling til personer, der er testet positiv for COVID-19.

Danskere bosat eller på rejse i Niger opfordres til at følge de lokale myndigheders information via nyhedsmedierne og nedenstående informationskanaler: 

Nigers myndigheder har oprettet en hjemmeside for udviklingen og tiltag mod COVID-19. (http://coronavirus-niger.com/).

 

RETUR TIL DANMARK

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for ikke danske statsborgere rejsende til Danmark at boarde fly fra udlandet.

Hvis du har lovligt ophold og bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe med at udfærdige et certifikat der viser dette (certificate to board)

Har du en udenlandske partnere/ægtefæller, så skal du tjekke politiets hjemmeside angående coronasmitte. Der kan du læse om det ”anerkendelsesværdige formål” din partner/ægtefælle skal oppebære for at indrejse i Danmark. Er du i tvivl, anbefales det, at du ringer til politiets hotline og hører, hvordan jeres situation vil blive betragtet.


ER DU STRANDET I NIGER

I forbindelse med COVID-19 er der oprettet en Facebookgruppe for danskere strandet i udlandet, til at koordinere de mange frivillige indsatser i den forbindelse. Følg med her og følg også ambassaden på Facebook.

Såfremt du får problemer på grund af udløb af visa og /eller opholdstilladelse kan ambassaden evt. bistå.

Ambassaden anbefaler endvidere, at du følger med i landets sikkerhedsmæssige udviklingen via Udenrigsministeriets rejsevejledning for Niger.

NEM ADGANG OG VIGTIG INFORMATION

DANSKERLISTEN: Ambassaden opfordrer alle danskere i Niger til at registrere sig på Danskerlisten og hente udenrigsministeriets app Rejseklar

Danskerlisten giver Udenrigsministeriet mulighed for at kontakte dig eller sende dig vigtige informationer om, hvordan du bør forholde dig. Du tilmelder dig Danskerlisten her

NEM-ID: Grundet udbruddet af COVID-19 kan der opstå vanskeligheder med forsendelse af post fra Danmark til udlandet. Dette gælder også forsendelse af Nem-ID.

Digitaliseringsstyrelsen anbefaler, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon. Mere information kan findes på følgende link.

LINK TIL DANSK INFORMATION OM COVID-19: På Udenrigsministeriets hjemmeside finder du svar på de fleste spørgsmål under: Spørgsmål og svar til rejsende og danske fastboende i udlandet om coronavirus/COVCID-19

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen www.coronasmitte.dk

KONTAKT AMBASSADEN OUAGADOUGOU

Har du spørgsmål i forbindelse med coronavirus/COVID-19, kan du tage kontakt til ambassaden på telefonnummer: + 226 25 32 85 40.

Ambassaden åbningstider er pt 09:00-15:00, men der kan ekstraordinært grundet COVID-19 ringes uden for åbningstiden til konsul Eva Hillbom Guizani på telefon +226 76 69 06 05.

Herudover kan der også uden for ambassadens åbningstider tages kontakt til Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter på: +45 33 92 11 12.