Spring til indhold

Information om coronavirus/COVID-19 i Benin

Her på siden kan du finde information til danske rejsende og fastboende i Benin i forbindelse med udbruddet af coronavirus/COVID-19  

Senest opdateret 28.08.2020


LOKALE RESTRIKTIONER
Det er obligatorisk at bære ansigtsmaske i hele landet. Der kan være straf forbundet med ikke at bære ansigtsmaske.
Der er forsamlingsforbud på mere end 50 personer.
Lufthavnen er åben for kommercielle flyvninger. Ved ankomst må det forventes, at rejsende vil skulle igennem COVID-19 test og sundhedsforanstaltninger inkl. evt. krav om karantæne på ankomnes bekostning.
Det anbefales, at holde sig opdateret om udviklingen og tiltag hos de lokale myndigheder og nyhedsmedier.
Se evt. information om ankomst og myndighedernes tiltag: https://www.gouv.bj/coronavirus/#documents


INFORMATION OM COVID-9 OG TILTAG MOD VIRUSSEN I BENIN
Der er senest oplyst at være 2063 tilfælde af COVID-19 smittede i Benin, og der har været 39 dødsfald.
Danskere bosat eller på rejse i Benin opfordres til at følge de lokale myndigheders information via nyhedsmedierne og informationskanaler:
Benin har oprettet en hjemmeside for udviklingen og tiltag mod COVID19: https://www.gouv.bj/coronavirus/

RETUR TIL DANMARK
De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for ikke danske statsborgere rejsende til Danmark at boarde fly fra udlandet.
Hvis du har lovligt ophold og bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe med at udfærdige et certifikat der viser dette (certificate to board)

Har du en udenlandske partnere/ægtefæller, så skal du tjekke politiets hjemmeside (www.politi.dk/coronavirus-i-danmark), hvor du kan læse mere om de ”anerkendelsesværdige formål” som din partner/ægtefælle skal oppebære for at indrejse i Danmark. Er du i tvivl, anbefales det, at du ringer til politiets hotline og hører, hvordan jeres situation vil blive betragtet.


ER DU STRANDET I BENIN
Der er oprettet en Facebookgruppe for danskere strandet i udlandet, til at koordinere de mange frivillige indsatser i den forbindelse. Følg med her og følg også ambassaden på Facebook.
Såfremt du får problemer på grund af udløb af visa og /eller opholdstilladelse kan ambassaden evt. bistå.
Danmark er ikke repræsenteret i Benin og udarbejder ikke rejsevejledning for Benin, men anbefaler at man følger den generelle sikkerhedsmæssige situation gennem den franske rejsevejledning for Benin


NEM ADGANG OG VIGTIG INFORMATION
DANSKERLISTEN: Ambassaden opfordrer alle danskere i Benin til at registrere sig på Danskerlisten og hente udenrigsministeriets app Rejseklar

Danskerlisten giver Udenrigsministeriet mulighed for at kontakte dig eller sende dig vigtige informationer om, hvordan du bør forholde dig. Du tilmelder dig Danskerlisten her

NEM-ID: Grundet udbruddet af COVID-19 kan der opstå vanskeligheder med forsendelse af post fra Danmark til udlandet. Dette gælder også forsendelse af Nem-ID. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon. Mere information kan findes på følgende link.

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen www.coronasmitte.dk


KONTAKT AMBASSADEN OUAGADOUGOU
Har du spørgsmål i forbindelse med coronavirus/COVID-19, kan du tage kontakt til ambassaden på telefonnummer: + 226 25 32 85 40.

Herudover kan der også uden for ambassadens åbningstider tages kontakt til Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter på: +45 33 92 11 12.