Spring til indhold

Hvis uheldet er ude

Skulle du mod alt forventning være ude for en ulykke under dit ophold i Burkina Faso, eller har du i øvrigt brug for ambassadens hjælp, kan du her læse, hvad vi kan gøre for dig.

Får du brug for hjælp fra den danske ambassade, skal du være opmærksom på, at vi kræver betaling for vores service - følg linket i højre side, for at læse mere om Udenrigsministeriets gebyrbekendtgørelse.

På den danske ambassade kan du få hjælp til:

 • Overførsel af penge til hjemrejse (se nedenfor).
 • Udstedelse af et nyt dansk pas. 
 • Kontakt til advokat, hvis du bliver anholdt.
 • Kontakt til pårørende i Danmark.
 • Kontakt til forsikringsselskab ved ulykke, sygdom eller død.
 • Oplysning om risikoområder på din vej.

Men ambassaden kan ikke:

 • Låne penge ud eller lave bankforretninger.
 • Udbetale bistandshjælp eller pension. 
 • Få dig løsladt fra et fængsel eller betale en advokat. 
 • Betale hospital eller læge. 
 • Skaffe dig arbejde eller arbejdstilladelse.

Pengeoverførsler

Husk at medbringe adresse og telefonnummer på din bank og telefonnummeret på kreditkortdøgnvagt.
 
Mister du dine penge og/eller hævekort kan du ringe til din bank i Danmark og aftale med dem, hvordan du laver en ekspresoverførsel af penge.
 
Kan dette ikke lade sig gøre eller er det udenfor en dansk banks åbningstid, findes der også andre muligheder, for eksempel har ambassaden kendskab til følgende alternativ:
 
Western Union Money Transfer® service. I Danmark er blandt andet posthuse, kiosker og andre private butikker agenter for Western Union. Oplysning om nærmeste Western Union agent i Danmark kan findes her, eller ved henvendelse til:

Money Transfer Nordic A.B.
Telefon: 80 20 00 40
Man-fre. 08.00-20.00, lør. 08.00-17.00 søn. 10.00-16.00

eller

Post Danmarks postkontorer
Tlf: 80 20 03 03
Man-fre. 09.00-18.15, lør. 09.00 14.15
 
Ambassaden kan også i de fleste tilfælde hjælpe med en pengeoverførsel, men kun til brug for hjemrejse, og kun, hvis der er nogen i Danmark, som vil lægge ud for dig. Det kan være din familie, venner, din bank eller din arbejdsgiver som sørger for at indbetale det beløb, du har brug for, til Udenrigsministeriet i København.

Når ambassaden har sikkerhed for beløbet, får du pengene udbetalt i CFA francs. Denne service er gebyrbelagt, jf. ovenfor samt linket øverst til højre for yderligere oplysninger vedrørende gebyrer.

Pas

Mister du dit danske pas, kan ambassaden hjælpe dig med at få et nyt. Da de nye, maskinlæsbare pas kun produceres af Rigspolitiet i Danmark (og ekspeditionstiden er cirka fire uger), vil du kunne få udstedt et midlertidigt pas på ambassaden, som du kan bruge til hjemrejsen.

Du kan samtidig ansøge om et nyt pas, som kan afhentes efter hjemkomsten til Danmark, eller du kan vente med at ansøge om dit nye pas, til du kommer hjem.
 
Hvis du har fået stjålet dit pas, er det vigtigt, at du med det samme anmelder tyveriet til det lokale politi, og du skal insistere på at få en kvittering for din anmeldelse - ambassaden og dit forsikringsselskab skal bruge den.

Se ”Pas-ansøgning” for mere information.

Læger og klinikker

Hvis du under dit ophold i Burkina Faso har brug for en læge, har ambassaden blandt andre kendskab til følgende læger og klinikker i Ouagadougou:

Centre Medical International, tlf. 25 30 66 07/70 20 00 00
Clinique Les Flamboyants, tlf. 25 30 76 00
Clinique Les Gênets, tlf. 25 37 43 80
Clinique Notre Dame de la Paix, tlf. 25 35 61 53 
Clinique Philadelphie, tlf. 25 33 28 71
Hôpital Yalgado Ouedraogo, tlf. 25 31 18 48/56/57