Spring til indhold

Gode råd

Hvis du skal til Burkina Faso, er her nogle praktiske råd, som kan være gode at have med i kufferten.

Overalt i Burkina Faso råder ambassaden til, at man viser almindelig respekt for den lokale kultur – især i påklædningen, hvor man skal undgå korte shorts og nederdele samt andet udfordrende tøj.

Desuden anbefaler ambassaden, at alle danskere registrerer sig på Udenrigsministeriets danskerliste.

Trafikken

Især i hovedstaden Ouagadougou kan trafikken være overvældende og kaotisk, med cykler, knallerter og scootere over alt, og skal man køre gælder det om at se sig godt for. Der sker mange trafikulykker og vejene i landområderne er de fleste steder i en meget dårlig forfatning.

Kørsel uden for de større byer efter mørkets frembrud frarådes.

Sundhed

I god tid inden afrejse til Burkina Faso, anbefaler vi, at rejsende f.eks. kontakter egen læge for at orientere sig om sundhedsrisici, samt hvilke sundhedsmæssige forholdsregler man bør tage.

Især i regntiden (cirka juni – oktober) er der mange myg og derfor en høj forekomst af malaria. Man bør derfor bruge myggespray og myggenet og tage malariaprofylakse. I den tørre tid er der forøget risiko for meningitisepidemi.  Både meningitis og malariaanfald finder dog sted året rundt.

Sundhedsfaciliteterne er yderst begrænsede - især uden for Ouagadougou.

Vær opmærksom på hygiejne og kvalitet i forhold til mad og drikke. Flaske- og posevand er sikkert at drikke for alle, mens mad fra gadekøkkener afhænger af den enkeltes maves robusthed.

Klima

Vejret og klimaet i Burkina Faso er forskelligt fra region til region. Fra det tørre Sahel i den nordlige del af landet, der grænser op til Niger og Mali med deres ørkenklima, og til syd hvor landet er langt mere grønt, frodigt og bakket. Dog gælder det, at Burkina Faso under alle omstændigheder er varmt, og det meste af året tørt. Mod nord er der kun 2-3 årlige regnvejrsmåneder, mens regntiden sydpå er længere og knap så intens. Som en hovedregel gælder det, at regnen falder mellem juni og oktober, mens marts og april er næsten ulideligt varme.

Økonomi

Møntfoden i Burkina Faso hedder FCFA (XOF) – eller i daglig tale blot cfa eller franc.

Du kan bruge kredit-/debetkort (især VISA) i pengeautomater i landets største byer, samt på nogle hoteller og i større forretninger. Svindel med kreditkort er udbredt. Det kan være en god idé at medbringe kontanter i Euro, som du altid kan veksle til FCFA.