Spring til indhold

Grøn ambassade

Fremtiden er grøn - også på den danske ambassade i Ouagadougou, der er en del af et grønt netværk af danske ambassader verden over

”Energi er kostbar – spar på den!” står der på plakaten, mens billeder af a/c, lamper og elektriske apparater minder om, at alt tæller med. Siden 2009 har Danmarks ambassade i Burkina Faso været med i Grøn Ambassadeprojektet.
Grøn ambassadeprojekt

Energibevidst

Det grønne ambassadeprojekt blev startet i 2008 af 16 danske ambassader, der satte det som mål at spare 1,5 procent på det årlige energibudget.

Ved at udveksle idéer og erfaringer og lære af hinanden, er idéen, at ambassaderne som institution skal blive ”grønnere”, og medarbejderne mere bevidste om den energi, de forbruger. Energivenlige indkøb får første prioritet, ligesom den generelle drift og vedligehold af ambassaden ligeledes sker med miljøet for øje. Udover fordelene ved at nedsætte ambassadens eget energiforbrug, er formålet for den danske ambassade i Burkina Faso også at statuere et godt eksempel for grøn vækst og miljøbevidst adfærd, ligesom initiativet globalt set giver udtryk for Danmarks stærke engagement i den globale energi- og klimaindsats.