Spring til indhold

Danskerlisten

Udenrigsministeriet har en danskerliste, hvor danskere kan registrere sig, uanset hvor og hvor længe de befinder sig i udlandet.

Formålet med Udenrigsministeriets danskerlister er hurtigt at kunne komme i kontakt med danskere i tilfælde af en krisesituation i det pågældende land. Skal der ydes bistand til danskere i nød, er det en stor hjælp, hvis ministeriet via listen nemt kan danne sig et overblik over antallet af danskere i det berørte området.

Det er helt frivilligt, om man ønsker at registrere sig, og det er op til den enkelte borger at bedømme i forhold til opholdets længde og landets karakter. I lande, hvor der er særlig risiko for civile uroligheder, terror, naturkatastrofer eller lignende, anbefaler ministeriet, at man altid registrerer sig – også i forbindelse med kortere ophold.

Den Danske ambassade i Burkina Faso opfordrer danskere til at registrere sig under enhver form for ophold i Burkina Faso.

Efter at have registreret dig, modtager du en mail med et aktiveringslink. Først når du via linket har bekræftet din tilmelding til danskerlisten, vil din registrering være aktiv. Vær opmærksom på at tjekke din spammail, da spamfilteret nogle gange fanger aktiveringsmailen.

Registrér dig på danskerlisten her