Spring til indhold

Indstil en kandidat til Eksportforeningens Diplom og HKH Prins Henriks Æresmedalje

10.08.2017  16:23
Fortjener en virksomhed eller en person på et eksportmarked en særlig anerkendelse for sit arbejde med at promovere danske produkter i udlandet? Nominer en kandidat inden den 22. september 2017.

Flere gange årligt uddeles Eksportforeningens Diplom og HKH Prins Henriks Æresmedalje til personer eller virksomheder, der har gjort en ekstraordinær indsats for dansk eksport i udlandet. Prisen gives for en fremragende indsats for promovering og markedsføring af danske produkter uden for Danmarks grænser og overrækkes i modtagerens land af HKH Prins Henrik, et andet medlem af kongefamilien eller af den danske ambassadør i landet.

Udenrigsministeriets repræsentationer, Eksportforeningen samt enhver eksportør af danske varer og tjenesteydelser kan indstille kandidater til prisen.
For at nominere en person eller en virksomhed udfyldes et skema, der downloades fra http://www.dk-export.dk/awards/hrh-prince-henriks-medal-of-honour/nominate-a-candidate/. To gange årligt træffer en bedømmelseskomité beslutning om, hvilke kandidater, der tildeles diplom og æresmedalje. Komitéen består af HKH Prins Henrik, som leder komitéen, fire repræsentanter udpeget af Eksportforeningens forretningsudvalg samt en repræsentant fra Udenrigsministeriet.

Komitéen lægger ved bedømmelsen vægt på, om den nominerede har udmærket sig ved at fremme dansk eksport over en årrække med gode resultater både i forhold til kvantitet og vækst. En usædvanlig indsats under særlige vanskelige markedsforhold kan også kvalificere en kandidat.

Modtagere af hædersprisen får ret til at anvende hædersprisens logo på brevpapir, sammen med et firmalogo og i arbejdet med at eksportere danske produkter og tjenesteydelser.

Fristen for indstilling af kandidater til det kommende møde i bedømmelseskomitéen er den 22. september 2017. Eksportforeningen er sekretariat for prisen. For yderligere information se venligst www.dk-export.dk/awards/hrh-prince-henriks-medal-of-honour/.