Spring til indhold

En glemt krig, en dyr larve - og den store tale til FN

28.09.2015  08:18
Udvikling nr. 4/15 er på gaden med reportage fra grænselandet mellem Cameroun og Den Centralafrikanske Republik, hvor Verdens muligvis største glemte humanitære katastrofe udspiller sig. Læs også mini-tema om FN’s 70 års fødselsdag – med tale til fødselaren af Jørgen Poulsen.

Forende Nationer fylder 70
Mini-tema om FN’s 70 års fødselsdag – med tale til fødselaren af tidligere Røde Kors-generalsekretær Jørgen Poulsen, fakta om FN samt interview med Mogens Lykketoft, ny formand for FN’s generalforsamling. I nummeret kan du også læse:

Afrikas glemte krig
Krigen i Den Centralafrikanske Republik har sendt en halv million mennesker på flugt til nabolandene, der i forvejen er hårdt pressede. Vesten trapper ned på den humanitære hjælp til det, der beskrives som Verdens største glemte humanitære katastrofe. Velkommen til nærområdet.

Tadsjikistan mellem religionsfrihed og tvangsbarbering
Internationale donorer står i et vanskeligt dilemma i Tadsjikistan og det øvrige Centralasien: Med den ene hånd støtter de individets ret til religiøs frihed, mens de med den anden samarbejder med de undertrykkende myndigheder om at forhindre radikalisering og ekstremisme.

Kritisk af dansk ngo
Danske International Media Support arbejder for at styrke mediesektoren i den tidligere diktaturstat Myanmar (Burma). Men lokale journalister og redaktører kritiserer organisationen for at arbejde alt for tæt sammen med landets informationsministerium. En svær balancegang, siger udviklingsekspert.

Larven, der kurerer fattigdom og impotens
Når svampefeberen sætter ind i Bhutan, lader nomaderne yak være yak og tager på jagt efter de dyrebare, svampeinficerede larver med tilnavnet ”Himalayas viagra”. Larverne har bragt velstand til de ellers fattige nomader, men svampefeberen truer også det sarte økosystem og det traditionelle nomadeliv.

Øl, ordførerskaber - og statsledere med 40 år ved magten
Du kan i dette nummer også blive klogere på, hvad verdens mest sælgende øl er. Den hedder Snow Beer og sælges i Kina – produceret af et sydafrikansk bryggeri.
Og fra Folketinget: Her er partiernes nye ordførere på udviklingsspørgsmål. Udvikling har spurgt dem, hvad deres mærkesager er.
Og mere navnestof: Hvem er mon de ti afrikanske statschefer, der har siddet længst ved magten – svaret får du i Udvikling 4/15.