Spring til indhold

Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs besøger Indonesien og Vietnam

29.04.2017  05:53
Minister for udviklingssamarbejde, Ulla Tørnæs, rejser i dag på besøg i Indonesien og Vietnam.
Minister for udviklingssamarbejde, Ulla Tørnæs, rejser i dag på besøg i Indonesien og Vietnam. Besøget skal styrke Danmarks omfattende partnerskaber med de to lande, og vil sætte fokus på overgangen fra bistand til business.
Forud for besøget udtaler udviklingsminister Ulla Tørnæs:
”Danmark har haft et langvarigt samarbejde med Indonesien og Vietnam, og bidraget betydeligt til landenes udvikling. Begge lande har gennemgået en imponerende udvikling de seneste år, og de efterspørger nu dansk viden og kompetencer inden for blandt andet grøn energi og bæredygtig vækst. Den mulighed skal vi naturligvis gribe. Både fordi det er godt for landenes udvikling, godt for en bæredygtig udvikling af verden, og så kan det måske bane vejen for eksport af grønne danske løsninger. Det er en win-win-win situation,” udtaler Ulla Tørnæs.
I Indonesien vil besøget have fokus på de store muligheder inden for bæredygtig vækst og miljøindsatser, som eksempelvis affaldshåndtering og vindenergi. Danmark og Indonesien har et langvarigt udviklingssamarbejde, som de seneste år har udviklet sig til et samarbejde om at udvikle den indonesiske økonomi og skabe vækst. Gennem samarbejdet mellem danske og indonesiske myndigheder, overføres der viden og kompetencer, som bidrager til at skabe fundamentet for fortsat vækst i Indonesien. 
I Vietnam vil besøget ligeledes have fokus på det langvarige dansk-vietnamesiske samarbejde, som har bidraget til Vietnams overgang fra udviklingsland til vækst- og transitionsøkonomi.  Danske og vietnamesiske myndigheder samarbejder indenfor fire sektorer: fødevaresikkerhed, miljø, sundhed og erhvervsuddannelser, hvor Danmark har særlige kompetencer og viden. Under besøget vil udviklingsministeren blandt andet sætte fokus på indsatsen for at fremme fødevaresikkerhed gennem besøg på fødevaremarkeder og en moderne fødevarefabrik.
Myndighedssamarbejdet er et instrument i overgangen fra traditionelt bistandssamarbejde til bredere partnerskaber, herunder stærkere handelssamarbejde. Samarbejdet skal bidrage til styrke Danmarks relationer til udvalgte lande; bidrage til udvikling i disse lande, herunder i relation til FN´s verdensmål, ved bl.a. at adressere nogle af de nye sociale, økonomiske og miljømæssige udfordringer, som hastig økonomisk vækst medfører. Endelig skal samarbejdet åbne døre for danske virksomheder på nye markeder.
For mere information, kontakt:
Marianne Lynghøj, særlig rådgiver, tlf. 42485158