Spring til indhold

Vinderen af CSR Abroad 2015 er...

08.10.2015  10:35
Danida, Eksportrådet og IFU’s pris går til mode- og tekstilvirksomheden, Neutral, som udmærker sig ved sit vedholdende arbejde for at sikre bæredygtighed i hele værdikæden.

Prisen for CSR Abroad 2015 blev overrakt til Neutral af erhvervs- og vækstminister, Troels Lund Poulsen den 7. oktober i Spektrum, Vejle.

Neutral.com producerer bæredygtig mode og tekstil i Indien til det danske marked.

Juryen for CSR Abroad-prisen begrunder kåringen af vinderen med, at Neutral har vist sig helt særligt vedholdende i sit arbejde for at sikre bæredygtighed i hele sin værdikæde og som frontløber i en meget vanskelig branche. De har været til stede på produktionsstederne og overført viden om bæredygtighed til leverandørerne. Virksomheden arbejder med bæredygtighed i fuld skala og har en række af certificeringer, der dækker hele feltet. Neutral har bevist, at også små virksomheder kan være dagsordensættende og succesfuldt implementere de højeste bæredygtighedsstandarder i deres værdikæde.

CSR Abroad-prisen er indstiftet i fællesskab af Udenrigsministeriet og IFU, Investeringsfonden for Udviklingslande, og gives til en virksomhed, der har gjort en særlig indsats for at fremme samfundsansvar og bæredygtig udvikling i et udviklingsland eller en vækstøkonomi. Virksomheden skal have vist, at god forretning og strategisk CSR kan gå hånd i hånd. Virksomheden skal vise, at den respekterer menneske- og arbejdstagerrettigheder samt miljøet, og at den arbejder mod korruption. Virksomheden vurderes i forhold til både UN Global Compact, og UN Guiding Principles for Business and Human Rights, med størrelse, forretningsmodel og omsætning taget i betragtning. 

De andre nominerede til CSR Abroad 2015 var Butler’s Choice og partnerskabet mellem Maersk Line og FairFishing.

Læs mere om CSR Awards.