Spring til indhold

Magasinet Udvikling bliver til Magasinet 360° – Verden i Udvikling

30.10.2017  10:37
Fra dette nummer bliver Danmarks globale magasin Udvikling til Magasinet 360° – Verden i Udvikling. Fra Arktis til Damaskus, Beijing og Addis Ababa – Magasinet 360° dækker politik, samfundsforhold, kultur og trends med fokus på bæredygtig udvikling, innovation, tech og partnerskaber, der vil løse verdens problemer.

360° er skrevet og fotograferet af nogle af Danmarks og verdens dygtigste journalister og fotografer. Magasinet 360° trykkes fem gange om året i et oplag på ca. 21.500.
På Facebook og Instagram udgiver magasinet løbende som @magasinet360 historier og nyheder i form af video, artikler og billedserier. Magasinet kan bestilles gratis og læses online via www.magasinet360.dk

Tag med 360° ud i verden med det nye nummers hovedhistorier:

Det er blevet legitimt at sige det: Man kan tjene penge på at gøre verden bedre - Investeringer i at gøre verden bedre stiger markant i Danmark og Norden. Nye tal viser, at impact investment, der er investeringer i produkter med en gavnlig social eller miljømæssig værdi, er mangedoblet siden 2014. Hvorfor nu, og hvad betyder det? 360° har interviewet nogle af Danmarks og Nordens ledende iværksættere og investorer.

Steriliseret af staten - Omkring 300.000 kvinder og 25.000 mænd i Peru blev tvangssteriliseret fra 1995 til 2001 som et led i en statslig familieplanlægningskampagne. I dag benægter myndighederne de systematiske overgreb for at undgå erstatning til ofrene, der døjer med alvorlige fysiske og psykiske mén.

Et kurdisk ja – og hvad så? - Udsigterne til en reel selvstændig kurdisk stat ser dystre ud, selvom kurderne sagde ja ved den nyligt afholdte folkeafstemning. Manglende regional og international opbakning og en ikke-bæredygtig økonomi står i vejen. Så hvad kan kurderne bruge den høje ja-procent til?

Fotoreportage: 4.000 kroner for et liv -  Der er stadig lang vej igen, før Colombias fred er sikret. Væbnede grupper forsøger at indtage vakuummet - tomrummet i de byer, som FARC efter afvæbningen ikke længere beskytter. Så vidt er 52 lokale ledere i år blevet myrdet. Tag med fotograf Mads Nissen til begravelse.

Mænd der hader omskæring af kvinder - Selvom omskæring er forbudt i Kenya, bliver omkring 90 procent omskåret i regionen Samburu. Nu tager mændene kampen op mod kønslemlæstelsen. ”Klitoris er som et batteri. Hvis du fjerner batteriet fra en lommelygte, bliver der mørkt.”

Fotoserie: På flugt - Blandt den halve million Rohingya-flygtninge, der nu befinder sig i Bangladesh, er nogle forsøgt brændt levende, skudt og voldtaget i Myanmar. Fotografen Jonas Gratzer har mødt nogle af dem i flygtningelejren Kutupalong, hvor Verdenssundhedsorganisationen og FNs Flygtningeorganisation forsøger at hjælpe flygtningene.

De krigsskadede ladt i stikken - Tusinder fik varige funktionsnedsættelser under slaget om Mosul. Mange lever nu en glemt tilværelse i teltlejre. Hjælpeorganisationer svigter de handikappede, lyder kritik.

Arktis – nu på topfem  - Danmark vil være en arktisk stormagt, men kan det arktiske engagement blive en folkesag?, spørger Martin Breum i sit essay.