Spring til indhold

Danida

Den danske ambassade i Burkina Faso er en udviklingsambassade, og udviklingspolitikken er grundlaget for vores arbejde.

Omdrejningspunktet for det dansk-burkinske udviklingssamarbejde er at bekæmpe fattigdommen i landet og skabe en bæredygtig udvikling gennem fattigdomsorienteret økonomisk vækst.

Danmarks indsatser tager afsæt i Burkina Fasos nationale strategi for fattigdomsbekæmpelse og er baseret på et tæt samarbejde med de burkinske myndigheder, ligesom vi også støtter en række civilsamfundsorganisationer.  

Danmark og Burkina Faso

Udviklingssamarbejdet mellem Danmark og Burkina Faso begyndte allerede i 1973, men Burkina Faso blev først programsamarbejdsland i 1993. Året efter åbnede den danske ambassade, som frem til i dag har varetaget den daglige administration af udviklingssamarbejdet. Det er også ambassaden i Burkina Faso, der er ansvarlig for Danmarks bistand til nabolandet Niger.

Det danske udviklingsarbejde i Burkina Faso består af en række programmer, som du kan læse mere om via menuen til venstre. Vi støtter Burkina Faso med en årlig udviklingsbistand på cirka 225 mio. kr, der cirka bliver fordelt efter programmerne som følger:

  • Vand og sanitet (32%)
  • Landbrug (27%)
  • Uddannelse (7%)
  • God regeringsførelse (10%)
  • Makroøkonomisk program (23%)

 

 

Kontakt

Albert Bruun Birnbaum

E-mail: albbir@um.dk