Spring til indhold

Udvikling nr. 6 2014 er på gaden

16.12.2014  14:21

Somaly Mam blev solgt til et bordel i Cambodja som 12-årig og blev berømt i hele verden, da hun brugte sin barske fortid til at rejse penge til at hjælpe andre ofre. Men hele historien var opspind, siger journalisten bag den afsløring, der nu har lukket hendes fond. Udvikling fortæller historien og taler med både journalisten og Somaly Mam.

VM i Qatar: Tvangsarbejde og dødsfald
Migrantarbejdere fra Nepal bygger infrastruktur og foldboldbaner forud for Qatars foldbold-VM i 2022. Arbejderne kommer i håb om et bedre liv, men bliver mødt af ofte livsfarlige og slavelignende forhold - for nogle er det med livet som indsats.

Feministiske buddhister
Den Ærværdige Dhammananda vil som den første i Thailand nogensinde begynde at indvie kvindelige munke. Hun insisterer på retten til religiøs ligestilling i det dybt patriarkalske thailandske samfund.

E-handel hjælper Kinas fattige
Taobao er den kinesiske udgave af e-bay, hvor man købe alt fra billige strømper til fly. I de kinesiske landdistrikter sælger og køber folk nu deres varer på Taobao under det nu verdensberømte internetfirma Alibaba. Men kan succesmodellen bruges i andre u-lande?

Mød Indonesiens Obama
Præsident Joko Widodo er den nye mand i spidsen for verdens tredje største demokrati. Den tidligere borgmester og møbeleksportør er den første præsident i Indonesien uden bånd til det gamle Suharto-regime.

""