Spring til indhold

Danidas Årsberetning 2010

25.06.2011  13:09
Det gør det lettere at søge oplysninger – både om udviklingspolitikkens resultater og udfordringer og om andre områder indenfor dansk udenrigspolitik Hvis du foretrækker årsberetningen i trykt form, har vi udarbejdet en pdf-version, som kan printes. Yderligere information på 3392 0889 eller prs@um.dk 

Den danske søfartsnation lærer Bangladesh skibsbyggeri

Arbejde til over 2.100 værftsarbejdere og 40 internationale ordrer på skibe. Det er nogle af resultaterne af Danidas B2B program i Bangladesh. Læs mere om udviklingsbistandens resultater i Danidas Årsberetning 2010. 

Dansk fodaftryk på Verdensbankens indsats for ligestilling

Da Verdensbankens præsident Robert B. Zoelich i december 2010 lovede at styrke indsatsen for ligestillingen i 79 af verdens fattigste lande var det bl.a. på baggrund af et solidt dansk forarbejde.
Læs mere om udviklingsbistandens resultater i Danidas Årsberetning 2010.

Bistand til Burmas folk går udenom regeringen

Danida støtter fremme af demokrati, menneskerettigheder og bedre levevilkår i Burma, men støtten gives gennem græsrodsorganisationer og internationale partnere – ikke gennem militærstyret.
Læs mere om udviklingsbistandens resultater i Danidas Årsberetning 2010.

160.000 flygtninge har fået et varigt hjem

Danmark yder hvert år 130 mio. kr. til FN’s Flygtningehøjkommissariat. Nogle af pengene er gået til, at 160.000 flygtninge fra det østafrikanske land Burundi har fået et varigt sted at bo. Enten er de kommet tilbage til Burundi eller har fået statsborgerskab i nabolandet Tanzania.
Læs mere om udviklingsbistandens resultater i Danidas Årsberetning 2010.

Dansk undersøgelse sætter korruption på dagsorden i Vietnam

85 % af befolkningen i Vietnam mener, at der er korruption i forbindelse med handel med jordskøder. Dette og andre resultater af en dansk støttet undersøgelse har hos de vietnamesiske myndigheder været med til at sætte fokus på korruption. Læs mere om udviklingsbistandens resultater i Danidas Årsberetning 2010.

Danskstøttet program har sikret grøn energi til 1 mio. mennesker i Nepal

Siden 1999 er 400.000 nye komfurer installeret i nepalesiske køkkener. De nye komfurer bruger halvt så meget brænde som de traditionelle åbne ildsteder . Læs mere om udviklingsbistandens resultater i Danidas Årsberetning 2010.