Spring til indhold

Danmark giver 20 mio. kroner til børneofre for Boko-Haram

24.02.2017  06:00

Regeringen giver 20 millioner kroner til Unicefs indsats for at hjælpe børn og tidligere børnesoldater, der er flygtet fra terrorbevægelsen Boko Haram i Nigeria og nabolandene.

Boko Haram har drevet 2,2 millioner mennesker på flugt.

De 20 millioner kroner til Unicef annonceres i dag på en donorkonference i Oslo om den humanitære krise i Nigeria og regionen omkring Tchad-søen.
 
Udviklingsminister Ulla Tørnæs siger: 
 
”På min tur til Niger i januar i år var jeg vidne til den fattigdom og ustabilitet, der hersker i store dele af regionen. Det går ud over uskyldige børn og deres familier. Landene har ikke mulighed for at tage sig af de mange mennesker, der er flygtet og fordrevet på grund af konflikten med Boko Haram. Derfor bidrager vi med yderligere 20 millioner kroner i humanitær hjælp i Nigeria og nabolandene.”
 
Ulla Tørnæs påpeger, at omfanget af den humanitære krise er meget alvorlig, ikke mindst for de mange internt fordrevne i Nigeria. Det danske bidrag til Unicef går blandt andet til behandling af underernærede børn, adgang til drikkevand og uddannelse samt reintegration af børnesoldater.

”Det er en humanitær tragedie, der ikke må glemmes af det internationale samfund. Samtidig vil Danmark fortsætte indsatsen for at styrke landenes modstandskraft over for radikalisering og ustabilitet,” understreger udviklingsministeren.
 
Over 10 millioner mennesker anslås at have behov for hjælp, ikke mindst på grund af alvorlig fødevareusikkerhed og ustabilitet skabt af blandt andet terrorbevægelsen Boko Haram.

På Oslo-konferencen vil Danmark ligeledes understrege behovet for, at den internationale humanitære indsats går hånd i hånd med udviklingssamarbejde og stabiliseringsindsatser.

Danmark bidrog i 2016 med 31,6 millioner kroner i humanitær bistand til ofre for Boko Haram. Krisen omkring Tchad-søen hænger tæt sammen med udviklingen i Sahel-regionen, hvor Danmark har et bredspektret og samtænkt engagement, der omfatter humanitær bistand, stabiliseringsindsatser og langsigtet udviklingssamarbejde med blandt andet Niger.

For yderligere presse:
Poul Kjar, 41865975