Spring til indhold

Den vanskelige kunst at støtte demokrati i et andet land

25.10.2011  10:26
Den danske bistand til demokratiudviklingen i Uganda viser, at det er muligt at gøre en positiv forskel. Det fremgår af en ny publikation 'Governance for Development – Five years support to democracy, human rights, justice and peace building in Uganda'.

Donorstøtte til god regeringsførelse, demokratisering, et aktivt civilsamfund, kamp mod korruption og et uafhængigt retsvæsen er fyldt med dilemmaer, men erfaringerne fra Uganda er gode. Den danske bistand til demokratiudviklingen i Uganda viser, at det er muligt at gøre en positiv forskel.

Det fremgår af en ny publikation 'Governance for Development – Five years support to democracy, human rights, justice and peace building in Uganda'. Her bliver nogle af de store spørgsmål i udviklingssamarbejdet taget under behandling: Kan en ekstern donor yde massiv støtte til NGO'er i et udviklingsland uden at undergrave NGO'ernes legitimitet? Kan en ekstern donor støtte domstolene i samme land og samtidig støtte NGO'er, der holder et vågent øje med, om domstolene nu også leverer varen?