Spring til indhold

Besøg af UN Women’s eksekutivdirektør

10.10.2011  11:35
I dagene den 11.-13. oktober besøger UN Women’s Under-Secretary-General og eksekutivdirektør, Michelle Bachelet, Danmark.  


Frontfiguren for den nyetablerede FN-organisation UN Women, Michelle Bachelet, der er tidligere præsident i Chile, vil under besøget i Danmark mødes med statsministeren samt med udenrigsministeren, udviklingsministeren og ligestillingsministeren. Under samtalerne vil de blandt andet drøfte det vigtige arbejde med at fremme kvinders stilling og rettigheder globalt; kvindernes rolle i det arabiske forår, og kvinders bidrag til fred, genopbygning og sikkerhed.

Under besøget mødes Michelle Bachelet med Folketinget og med danske NGO’er, ligesom hun vil have mulighed for at opleve den danske indsats for voldsramte kvinder ved et besøg i Dannerhuset. Hun besøger tillige den nye FN-by, hvor hun får mulighed for at mødes med cheferne for de FN-organisationer, som er repræsenteret i Danmark. 

Fra dansk side tillægges besøget stor vægt, da der er tale om lederen af en FN-organisation, der spiller en helt central rolle i bestræbelserne for at fremme kvinders muligheder og ligestilling, som er centrale emner i den danske udviklingsbistand.

I september 2010 udnævnte FN’s generelsekretær Michelle Bachelet som den første eksekutivdirektør for FN’s organisation UN Women, der samlede fire tidligere organisationer i én. UN Women’s målsætning omfatter følgende prioriteter: styrkelse af kvinders rolle, lederskab og deltagelse, samt bekæmpelse af vold mod kvinder, og styrkelse af kvinders rettigheder på globalt plan, herunder styrkelsen af økonomiske forhold. 
 
Yderligere information:
Udenrigsministeriet,
Chefkonsulent Stefan Kovacs,
T: 3392 0902
E-mail: stekov@um.dk