Spring til indhold

Mogens Jensen i spidsen for erhvervsfremstød til Indien

09.01.2015  17:02
Sammen med repræsentanter for 18 danske virksomheder står handels- og udviklingsminister Mogens Jensen den 10.-12. januar i spidsen for en officiel erhvervsdelegation til den indiske delstat Gurajat.

Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen står i dagene den 10.-12. januar i spidsen for en officiel erhvervsdelegation til den indiske delstat Gurajat. Sammen med repræsentanter for 18 danske virksomheder skal ministeren deltage i Indiens vigtigste erhvervs- og investeringsplatform ”Vibrant Gujarat 2015”, som i år har fokus på inkluderende og bæredygtig vækst.

Formålet med erhvervsfremstødet er at profilere danske kompetencer inden for bl.a. vand, energi, fødevareteknologi og urbanisering. Vibrant Gurajat 2015 vil udover den indiske premierminister Narendra Modi og Gurajats ledende delstatsminister have deltagelse af ministre og regeringsledere fra andre lande, virksomhedsledere og internationale institutioner.

Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen udtaler:

”Jeg ser frem til at deltage i Vibrant Gujarat, som er en helt central platform for at markedsføre danske løsninger. Konferencen har i år fokus på bæredygtig vækst, hvor mange danske virksomheder står rigtig stærkt. Det indiske marked er et voksende og strategisk vigtigt marked, og dette erhvervsfremstød vil være et vigtigt skridt i forhold til at styrke fodfæstet for dansk erhvervsliv og eksport til Indien.”

Indien er med ca. 1,2 mia. indbyggere verdens største demokrati og et land med voksende international indflydelse. Der er betydeligt økonomisk potentiale i Indien, hvis største udfordring de kommende år bliver at skabe bæredygtig udvikling. Modi-regeringen har i dens første halve år sat fokus på at skabe vækst, økonomiske reformer og at bekæmpe korruption bl.a. for at tiltrække flere udenlandske investeringer. Ønsket er at få de mange unge indere i arbejde og bidrage til visionen om Indien som Asiens nye produktionscentrum. Indiens vækst i BNP forventes ifølge OECD at vokse med omkring 6 pct. i år og næste år. Modi-regeringens håb er at nå en vækst på 8 pct. inden for en overskuelig fremtid.

For yderligere information kontakt:
Frej Jackson, presserådgiver, tlf. 29724477