Spring til indhold

Fra ungdomsfrivillig til fuldtids-udviklingsminister

07.11.2011  10:38
To dage inden Operation Dagsværk besøgte udviklingsminister Christian Friis Bach Borupgaard Gymnasium

"Jeg har arbejdet frivilligt det meste af mit liv, og nu er jeg blevet udviklingsminister."
Det sagde udviklingsminister Christian Friis Bach til eleverne på Borupgaard Gymnasium i Ballerup. På gymnasiet mødtes udviklingsministeren med elever, der er med til at planlægge Operation Dagsværk, hvis årlige kampagnedag løber af stabelen onsdag den 9. november. Her giver gymnasieelever over hele Danmark en dag af deres undervisning, for at unge andre steder i verden kan få en uddannelse. Eleverne skaffer sig job for eksempel med rengøring eller havearbejde, og dagsværkets løn går i år til et uddannelsesprojekt i Peru. 

Udviklingsminister Christian Friis Bach til møde med elever fra Borupgaard Gymnasium
Anna Mørch, 2.R. på Borupgaard Gymnasium fortæller udviklingsminister Christian Friis Bach om forberedelserne til Operation Dagsværk på onsdag den 9. november.

Flere hundrede elever på Borupgaard Gymnasium har skaffet sig job til på onsdag, og dagsværks-elevgruppen har knoklet for at få alt det organisatoriske på plads.

"Det er virkelig en flot indsats, I gør" sagde Christian Friis Bach først til dagsværksgruppen og efterfølgende til alle skolens elever, der var samlet for at møde ministeren. Ministeren har selv mangeårige erfaringer med frivilligt arbejde. Blandt andet fortalte han, at han har tilbragt en del af sin ungdom som omrejsende sælger af Fairtrade u-landskaffe.
"Operation Dagsværk er ikke et almisseprojekt. Det handler om rettigheder. Om retten til at gå i skole. Alle verdens ledere har skrevet under på retten til uddannelse, så det er bare med at komme i gang", sagde udviklingsministeren.
 
Operation Dagsværk har i mere end 20 år været en central aktør i u-landsoplysningen på ungdomsområdet i Danmark. Danidas Oplysningsbevilling har gennem adskillige år støttet Operation Dagsværk. I de senere år med 550.000 kroner, som blandt andet anvendes til undervisningsmaterialer.