Spring til indhold

Spindoktor for en dag – og for en minister

09.11.2011  10:16
Udviklingsminister Christian Friis Bach får i dag særlig rådgivning af den 19-årige Stephanie Mortensen i anledning af den landsdækkende Operation Dagsværk-kampagne.

Udviklingsminister Christian Friis Bach har ansat en særlig rådgiver – eller ”spindoktor” som ministrenes rådgivere er bedre kendt som i offentligheden. Hun skal bistå ministeren i de daglige udviklingspolitiske gøremål og som sparringspartner for den fremtidige strategi til bekæmpelse af fattigdom i verden.

Den nyansatte rådgiver hedder Stephanie Mortensen, hun er 19 år, går i 3. g på Skive Gymnasium og HF og er kun ansat én dag. Forklaringen på den usædvanligt korte og bemærkelsesværdigt ungdommelige ansættelse hedder Operation Dagsværk. 

Dagsværker og særlig rådgiver for en dag, Stephanie Mortensen, Udviklingsminister Christian Friis Bach og journalist, Thomas Hundsbæk
Fra venstre mod højre: Spindoktor for en dag, Stephanie Mortensen, udviklingsminister Christian Friis Bach og journalist – og fra på fredag særlig rådgiver – Thomas Hundsbæk. Foto: Udenrigsministeriet, Nanna Hillig

På Operation Dagsværks landsdækkende kampagnedag den 9. november giver gymnasieelever mange steder i Danmark en dag af deres undervisning for at unge i udviklingslande kan få en uddannelse. Eleverne skal selv skaffe sig et job for at tjene mindst 300 kroner, og de indsamlede midler går i år til et uddannelsesprojekt for oprindelige folk i Peru.

Udviklingsminister Christian Friis Bach opslog stillingen som sin særlige rådgiver på Operation Dagsværks jobportal, og valgte blandt de mange ansøgere Stephanie Mortensen, der her til morgen stemplede ind på sit nye – men kortvarige – job i Udenrigsministeriet.

Udviklingsministeren siger om baggrunden for at ansætte en dagsværker:
”Operation Dagsværk, der støttes af Danida, har gennem årene været med til at engagere og informere tusindvis af unge mennesker. De mange elever rundt om på skolerne gør den store forskel og er med til at gøre Operation Dagsværk til et fyrtårn inden for frivilligt arbejde i Danmark. Jeg er sikker på, at det engagement vil smitte af hos os, når jeg hyrer en Operation Dagsværk-spindoktor for en dag”

Men rådgivning blot en enkelt dag er dog trods alt i underkanten. Udviklingsministeren har derfor også ansat en ”rigtig” særlig rådgiver. Han hedder Thomas Hundsbæk, er uddannet journalist og kommer fra en stilling som Presse- og kommunikationschef i Københavns kommune.  Tidligere har Thomas Hundsbæk været nyhedsredaktør og medlem af redaktionsledelsen på Berlingske Tidende, redaktør på 24 timer og undersøgende reporter på Politiken. Thomas Hundsbæk tiltræder sit nye job som politisk rådgiver den 11. november.