Spring til indhold

Europaministeren til Europa-Parlamentets miniplenarforsamling i Bruxelles

12.10.2011  16:01
Europaminister Nicolai Wammen er den 12.-13. oktober til Europa-Parlamentets miniplenarforsamling i Bruxelles.

Europaministeren mødtes onsdag den 12. oktober med en række medlemmer af Europa-Parlamentet. Besøget var et led i forberedelserne af det danske EU-formandskab.

Europaministeren siger: ”Jeg har i dag været til miniplenarforsamling i Europa-Parlamentet, hvilket er en god mulighed for at mødes med en masse europaparlamentarikere. Europa-Parlamentet er medlovgiver på de fleste sager i EU og derfor er samarbejdet med parlamentet afgørende for, hvordan vores formandskab kommer til at køre. Jeg vil vægte Europa-Parlamentet højt både op til og under formandskabet.”.

Europaministeren mødtes i løbet af dagen blandt andet med formændene for de fires største politiske grupper i parlamentet, heriblandt formanden for Kristelige Demokrater (EPP) Joseph Daul, Frankrig, formanden for Gruppen Alliancen af Liberale and Demokrater for Europe (ALDE) Guy Verhofstadt, Belgien, formanden for Gruppen For det Progressive Forbund af Socialdemokrater i Europa-Parlamentet (S&D) Martin Schulz, Tyskland og medformand for De Grønne (Verts/ALE), Rebecca Harms, Tyskland. De tre største politiske grupper og Europa-Parlamentets formandskonference besøger Danmark op til formandskabet.

Europaministeren fremhæver: ”Jeg mødtes med gruppeformændene for de fire største grupper i parlamentet. De har i sagens natur stor indflydelse i parlamentet. Jeg var glad for, at alle formændene tilkendegav deres tilfredshed med regeringens håndtering af toldkontrolsagen. Det vil klart gøde dialogen med parlamentet fremover ”

Samtalerne handlede blandt andet om toldkontrol og gældskrisen.

Torsdag den 13. oktober ledsager europaministeren statsminister Helle Thorning-Schmidt under møder med formanden for det Europæiske Råd Herman Van Rompuy, EU-kommissionens formand José Manuel Barroso, Europa-Parlamentets formand Jerzy Buzek, klimakommissær Connie Hedegaard, samt repræsentanter for de politiske grupper i Europa-Parlamentet. Europa- og statsministerens besøg Bruxelles understreger regeringens ønske om et tæt samarbejde med det Europæiske Råd, EU-kommissionen og Europa-Parlamentet under det kommende danske formandskab.

Yderligere oplysninger om pressemuligheder:

Udenrigsministeriet: Særlig rådgiver for europaministeren Thomas Juul-Dam +45 41 73 38 93

EU-repræsentationen: Talsmand Preben Aamann +32 499 57 83 27

FAKTABOKS
Følgende politiske grupper aflægger besøg i Danmark op til formandskabet for EU’s ministerråd.

  • Gruppen Alliancen af Liberale and Demokrater for Europe (ALDE) den 7.-8. november 2011
  • Kristelige Demokrater (EPP) den 24.-25. november 2011
  • Gruppen For det Progressive Forbund af Socialdemokrater i Europa-Parlamentet (S&D) den 28.-29. november
  • Herudover besøger Europa-Parlamentets øverste organ Formandskonferencen Danmark den 1.-2. december 2011