Spring til indhold

Kronprinsparret præsenterede danske sundhedsløsninger, design og gastronomi i New York

28.10.2011  10:31
Med 22 erhvervselementer, events og konferencer satte ”Creative & Healthy for Life” fokus på danske løsninger inden for sundheds IT, dansk design og arkitektur samt gastronomi.

Den 20. – 24. oktober deltog mere end 20 danske virksomheder i Generalkonsulatets fremstød ”Creative and Healthy for Life” i New York og Boston, der kombinerede eksportfremme, investeringsfremme og nation branding.

I Boston deltog den danske virksomhedsdelegation med Kronprinsen og Europaminister Nicolai Wammen i front i det prominente Connected Health Symposium med mere end 1200 amerikanske beslutningstagere og virksomhedsledere på sundhedsområdet.
På symposiet indledte HKH Kronprinsen med keynote talen ”Denmark: Innovating the Healthcare of Tomorrow”. Løsninger fra syv danske virksomheder, bl.a. TeamOnline, Daintel og Systematic blev præsenteret. Efterfølgende deltog Kronprinsen og Europaministeren i en VIP forretningsfrokost med 8 virksomhedsledere fra bl.a. Pfizer, Oracle, GE og Siemens med temaet Personalized Healthcare og på Harvard University forelæste Europaministeren om det danske EU formandskab og aktuelle EU spørgsmål.

Danske sundhedsløsninger var også i fokus, da Kronprinsparret med til at åbne Leo Pharmas nye HQ i New Jersey fredag og indviede et samarbejde mellem danske TeamOnline og institutionen Lifespire i Harlem mandag. Samme dag indviede Kronprinsen et samarbejde mellem Radiometer og et af USAs førende hjertehospitaler Mt. Sinai.

”Sundhedsområdet og ikke mindst pharma har medvirket til at eksporten til USA er steget kraftigt i de sidste 2 år - 11%  i alene i de første 8 måneder af 2011. Leo Pharma er et godt eksempel på dette” siger generalkonsul i New York Jarl Frijs-Madsen. ”Med dette fremstød har vi først og fremmest sat fokus på et nyt markedsområde med et enormt potentiale: sundhedsteknologi der kan forbedre kvalitet i plejen og reducere omkostningerne. Potentialet vurderes til at være  81 mia. USD om året” siger Jarl Frijs-Madsen.

HKH Kronprinsen og HKH Kronprinsessen taler med arkitekt, Bjarke Ingels i New York
Kronprinsparrets besøgsprogram i New York omfattede blandt andet åbningen hos af arkitektfirmaet BIGs nye permanente kontor i byen. Her ses Kronprinsparret sammen med arkitekt, Bjarke Ingels og CEO Sheela Søgaard

Rene Redzepi på Union Square

Udnævnelsen af Noma som verdens bedste restaurant for andet år i træk, har for alvor fået amerikanernes øjne op for dansk madkultur og gødet jorden for danske fødevarevirksomheder med eksportambitioner. Det nordiske køkkens fokus på friske, sunde, lokale råvarer blev demonstreret på fornemste vis, da Generalkonsulatet i samarbejde med New Yorks bystyre præsenterede ”New Nordic Cookout” på Union Sq. Greenmarket på Manhattan. Nomas René Redzepi førte an med præsentation og hundredevis af New Yorkere stod i kø for at få ”A Taste of Denmark,” tilberedt af René Redzepi, Adam Aamann fra Aamanns og Claus Henriksen fra Dragsholm Slot med lokale råvarer fra Union Sq. Greenmarket. Op mod 60.000 New Yorkere passerer igennem Union Sq. Greenmarket på en lørdag, og på to timer uddelte de tre kokke over 5.000 smagsprøver. ”Danmark er kommet op i den kulinariske verdensklasse og der giver os et stærkt og innovativt image ikke blot på madområdet, men også i bredere forstand. Det ønskede vi at udnytte med denne event i centrum af New York” siger generalkonsul Jarl Frijs-Madsen.

HKH Kronprinsen og HKH Kronprinsessen til åbningen af dansk restaurant i New YorkKronprinsparret var sammen med den amerikanske madpresse inviteret på smagsprøver ved åbningen af Aamanns/Copenhagen, der er den første eksklusivt danske restaurant i New York. Her ses Kronprinsparret med kok Adam Aamann og grundlægger Sanne Ytting.

 

Umiddelbart efter New Nordic Cookout blev Kronprinsparret interviewet til USA's største morgenshow ”Today”, og mandag morgen kunne godt 10 mio. amerikanske tv-seere se Kronprinsparret fortælle om bl.a. sund livsstil – ”a hallmark of Danish culture”.

Også New York Times og andre amerikanske medier omtalte ”New Nordic Cookout”.

To dage senere, på USA's National Food Day den 24. oktober, inviterede Adam Aamann DKH Kronprinsparret og amerikansk madpresse til smagsprøver på Aamanns/Copenhagen – New Yorks første eksklusivt danske restaurant og kulturcenter, der åbner officielt i december. Over 20 amerikanske medier dukkede op til arrangementet, heriblandt New York Times, Wall Street Journal, CNN og Saveur. 

Et dansk designnetværk i New York

Innovativt dansk design og bæredygtig arkitektur var i centrum, da BIG (Bjarke Ingels Group) åbnede sit nye, permanente kontor i New York. De 40 ansatte på kontoret, der ligger centralt på Manhattan, skal pleje BIGs voksende amerikanske kundeskare og lede det store West 57th byggeri; et pyramideformet boligkompleks på West 57th st., som utvivlsomt vil blive et fremtidigt dansk vartegn i New York og danne dansk arkitekturhistorie.  
I foråret lancerede Generalkonsulatet sit ’Danish Design Network’ for amerikanske og danske virksomheder. De fik lejlighed til at mødes, da kronprinsparret deltog i ’Danish Fusion’; et B2B event, hvor danske virksomheder såsom Georg Jensen, Pandul, Carl Hansen & Son og Kvadrat fremviste det ypperste inden for dansk design. ’Danish Fusion’ markerede desuden åbningen af Carl Hansen & Sons nye showroom i SoHo. 

Ground Zero og New York Jets

Det travle program indeholdt også besøg ved to markante New York lokationer af hver sin karakter. På det nye MetLife stadion i Meadowlands, New Jersey, blev HKH Kronprinsen udnævnt til æreskaptajn for New York Jets i en kamp mellem Jets og San Diego Chargers.
Endelig deltog parret i en mindehøjtidelighed på det nationale September 11 Memorial Site, der også er stedet, hvor det nye World Trade Center er under opbygning. 9/11 Memorial blev indviet ved 10 års markeringen af 11. september angrebene i år. Sammen med statsoverhoveder fra alle nordiske lande lagde Kronprinsparret blomster og afholdt et minuts stilhed.

Banner med H.K.H. Kronprinsen og H.K.H. Kronprinsessen fra Generalkonsulatet i New Yorks hjemmeside
Generalkonsulatet i New York har i anledningen af HKH Kronprinsen og HKH Kronprinsessens besøg oprettet en særlig hjemmeside for besøget. Klik på banneret for at gå til hjemmesiden.