Spring til indhold

Temanummer om kvinder og ligestilling

20.04.2016  15:54

''”Alle vinder, når man investerer i kvinder”. Sådan siger den danske CEO for organisationen Women Deliver, Katja Iversen. Fra 16.-19. maj afholder Women Deliver international konference i København, og magasinet Udvikling udkommer i den anledning i en temudgave om kvinders rettigheder og ligestilling.

Vi afprøver, om påstanden holder vand – kan det dokumenteres, at det entydigt er en god idé at gøre kvinder til investeringsobjekter i udviklingsøjemed? Vi ser på, hvordan kvindesagen blev en del af Danmarks udviklingssamarbejde, og Danidas nuværende indsats for kvinders rettigheder og ligestilling anskueliggør vi i en tegneserie!

Forfatteren Pia Fris Laneth fortæller historien om, hvordan civilsamfundet – dengang i skikkelse af de såkaldte ”hattedamer” - spillede en central rolle i udformningen af velfærdsstaten herhjemme. Danmark lignede et u-land. Vidste du for eksempel, at børnedødeligheden i 1930’ernes Danmark var som børnedødeligheden er i det vestafrikanske land Togo i dag?

Mød også de syriske kvinder, som efter mændene er flygtet må påtage sig nye roller – blandt andet som forsørgere, mød de ugandiske søstre Diana og Helen, som drømmer om at bokse sig ud af Kampalas slum og komme til OL i Rio, besøg kvindekollektivet Nashira – et lille øko-femi-freds-utopia i Colombia – og læs den tanzaniske blogger Elsie Eyakuzes essay om at erklære sig feminist.

Alt det og meget mere i magasinet Udviklings temanummer om kvinder og ligestilling – på gaden den 21. april.

Læs det her

Redaktionen