Spring til indhold

Somalia-dage i København (se web-tv)

07.10.2011  15:59
Den internationale kontaktgruppe for Somalia mødtes i sidste uge i København for at diskutere de udfordringer, som Somalia står over for. Se web-tv fra mødet her.

Den internationale kontaktgruppe for Somalia med FN’s Generalsekretær særlige repræsentant, Dr. Augustine Mahiga, i spidsen mødtes i København den 29.–30. september for at diskutere den politiske situation i Somalia.

De seneste måneder har det internationale samfunds opmærksomhed været rettet mod den humanitære katastrofe i Somalia på Afrikas Horn. En løsning på de menneskelige lidelser og en stabilisering af sikkerhedssituationen i Somalia skal på sigt findes via en langsigtet politisk løsning.

Omdrejningspunktet for mødet var en køreplan, der skitserer de politiske prioriteter for Somalias overgangsregering for de kommende 11 måneder. Men under mødet blev også den nuværende humanitære krise, sikkerhedssituationen i landet – herunder Al Shabaabs tilbagetrækning fra Mogadishu – og pirateri diskuteret.

Mahiga ledte mødet, men også Somalias premiereminister Dr. Abdiweli Mohamed Ali og FN’s humanitære koordinator i Somalia Mark Bowden deltog, ligesom direktøren for Danida Ib Petersen.