Spring til indhold

Ny undersøgelse: 2 ud af 3 danskere bakker op om udviklingsbistanden

30.03.2016  15:27
Næsten 2 ud af 3 danskere bakker op om dansk udviklingsbistand. Helt præcist 63 procent. Det fremgår af ny Wilke-undersøgelse, foretaget for Udenrigsministeriet, om danskernes holdninger og kendskab til udviklingsbistanden.

Næsten 2 ud af 3 danskere bakker op om dansk udviklingsbistand. Helt præcist 63 procent. Det fremgår af ny Wilke-undersøgelse, foretaget for Udenrigsministeriet, om danskernes holdninger og kendskab til udviklingsbistanden.

 

”Jeg er glad for, at et flertal af danskerne bakker op om udviklingsbistanden, og at der ovenikøbet er en mindre stigning i andelen af tilhængere,” siger udenrigsminister Kristian Jensen.

 

Målingen er baseret på interviews foretaget i løbet af 2015 og viser en stigning på to procentpoint i opbakningen i forhold til 2014. Dengang tilkendegav 61 procent af danskerne, at de bakkede op om dansk udviklingsbistand.

 

”Mit mål er, at endnu flere danskere bakker op om og interesserer sig for, hvordan vi bruger 15 milliarder kroner årligt på verdens fattige og på at skabe bæredygtig udvikling i verden,” siger Kristian Jensen og uddyber: 

 

”Derfor er jeg i fuld gang med at afholde folkemøder i hele landet. Her kan erhvervsliv, interesseorganisationer, folkelige organisationer og almindelig danskere give deres input til regeringens nye udviklingspolitiske strategi.” 

 

Wilke-undersøgelsen viser også, at mange danskere kender meget lidt til de store fremskridt, der er sket i udviklingslandene de seneste 25 år. 40 procent af danskerne tror, at der i dag er flere fattige mennesker i verden end tidligere.

 

”Virkeligheden er jo, at langt færre mennesker lever under FN’s fattigdomsgrænse end for 25 år siden. Virkeligheden er også, at 90 procent af alle børn er kommet i skole i udviklingslandene. At næsten lige så mange piger som drenge kommer i skole. Og at det kun er 10 procent af verdens befolkning, der ikke har adgang til vand. Det viser jo, at det på mange områder går i den rigtige retning, men at vi skal blive bedre til at engagere danskerne i den globale udvikling,” fastslår Kristian Jensen.

 

Til grund for Wilke-undersøgelsen er der i løbet af 2015 fortaget 3619 interviews. Resultaterne præsenteres i rapporten: Danskernes holdninger og kendskab til udviklingsbistand og forholdene i udviklingslandene.

Link til rapporten